Shoppingtime!

| Postat i: Allmänt
0
Fredag slutet av juni, lönen har kommit och faster Gunilla kom till Karlstad igår. Innebär bara en sak, en tur i alla butiker som går! Ikea, Bergvik, storhandling på Maxi, staden och kanske lite till :) Roligt! 
Ikväll blir det middag på Kitchen and table och imorgon sen en tur till Sunne. Vi brukar alltid fara ut på en värmlandstur när hon är här och det är så många som har rekommenderat att vi skall ta en tur till Sunne, blir spännande! Vädret har jag inte mycket hopp till i helgen dock...
 
Igår gjorde jag ett nytt maxningsförsök på marklyft förresten, det gick åt pipan! 110 kg marklyfte jag i april och igår slutade jag på 105 kg, tråkigt! Sitter fullständigt i huvudet dock tror jag, för 105 gick lätt och sen ville kroppen dra upp stången längre. Bättre försök nästa gång! Istället satte jag personligt rekord i dips samt gjorde ett kapacitetstest ett varv bättre än i april, så det är framsteg ändå :D
 
 
Mitt försök på 112,5. Enligt instruktören hade jag inte tillräckligt med figthing-face, jag håller inte med :P
Dock ser man på knäna att det var för tungt för mig igår :P 
 
Nu; ikea!
 
 

Bra start

| Postat i: Allmänt
0
Bästa starten på dagen och laddning inför mitt andra kvällspass på jobbet! Träning såklart.
Denna vecka är det testvecka, vilket innebär att du ska sätta nya personliga rekord och jämföra med april (senast) hur mycket starkare du blivit! Skitkul :) 
Så jag har inlett dagen med ett PR i styrkefrivändning, 52,5 kg! Hur nöjd som helst att vara över 50 nu :D 
Sen var det en WOD där du skall göra 45 styrkefrivändningar på 60% av ditt max, dvs ungefär 32 kg, samt 45 armhävningar på tid. I april blev min tid 07.01 på 30 kg stång.
Idag blev det 05.39 på 32 kg stång, alltså tyngre vikt men ändå en och en halv minut snabbare! 
 
Det blir så jäkla roligt när man ser vilken utveckling man får, inte bara i ren styrka men även lungkapacitet, uthållighet och jävlar anamma, man ger inte upp lika snabbt när det bada är så jobbigt att man vill lägga sig ner och gråta (som i fredags).
Underbart :)
 
 

Midsommar

| Postat i: Allmänt
0
Glad midsommar på er lite i efterskott! Hade ni det roligt?
Vi hade en mycket bra midsommarafton på Norrstrand hos Johanna och Kristian, med sillunch, tårta, snack, brännboll, fotboll, grillning och umgänge in på natten. Otroligt nog så mår jag väldigt bra idag ändå, ivarfall i huvudet :) kroppen har dock en vansinnig träningsvärk från det jobbigaste träningspasset hittills igår imorse, och sen brännboll på det med slag och rusher! Men otroligt kul med brännboll iaf, länge sen sist! :) 
 
trist nog tog jag noll bilder igår, men får kompensera vid ett annat tillfälle :) nu är det fyra veckor kvar till semestern och planer börjar dyka upp lite hela tiden, detta kommer bli en bra sommar, I can feel it :) 

Sovmorgon

| Postat i: Allmänt
0
Efter en snabb koll på schemat insåg jag att jag inte behöver stiga upp tidigt på morgonen för jobb förrens 9e juli! Halleluja, dags att bli människa igen :D innan dess är det kvällsturer och nätter, mycket behagligt. Har gjort min första kväll nu också och det gick finemang, så bara att fortsätta :)

Summer times

| Postat i: Allmänt
0
Vilken härlig lördag det blev igår! Iväg till gymmet först och tog ett personligt rekord i push press (50 kg!! übernöjd) och sen satte jag och Tingel oss på en filt med en kaffekopp och jordgubbar utanför här för att heja på alla som sprang! Varmt och solen gassade vilket resulterade i en bränd näsa och panna men det känns egentligen bara härligt, då är ju sommarn här på riktigt :D (och ja jag smörjer in mig framöver). 
Nicklas sprang på bra och fick en bra tid och det var även kul att se många andra bekanta som sprang, lite svårt att sålla bland alla huvuden dock så resulterade i att fler såg mig innan jag hann märka att de sprang förbi. 
 
Sen blev det vin på balkongen, ett par vändor till Våxnäs igen (handla, cykla hem och sen låste Nicklas ut sig från gymmet --> jag fick cykla dit igen och låsa upp dörren så han fick tag på sina saker). 
Avslutade med lite mer vin, god mat och så fotboll innan jag totaldäckade tre minuter in i Englandsmatchen, den jag ville se. Försökte tappert hålla mig vaken så länge men går inte!
 
Imorgon börjar ju jag dock med jourtid igen, förväntar mig att bli människa igen som kan hålla sig vaken en stund på kvällarna eftersom jag får sova på morgonen igen :D Längtar till mina nätter som börjar om två veckor!
 
Har ni haft en bra helg? 

Karlstadbor!

| Postat i: Allmänt
0
Om ni inte springer stadsloppet imorgon, kom ihåg att gå ut på heja på alla andra! :) Jag tar plats tillsammans med Tingel på en lämplig gräsplätt här på Orrholmen och hejar fram Nicklas, arbetskollegor och bekanta från crossfit-boxen! Roligt när så många är med!
Själv är jag i så dålig löpform just nu att det är pinsamt, men det får vara okey ändå när jag öser på med crossfiten :) Det är vansinnigt vilken snabbt utveckling man har i både styrka, kondition och mentala spärrar. T.o.m burpees börjar kännas lättare :P Tänk om jag själv skulle bli 20 kg lättare också, då jäklar skulle jag kunna slänga mig upp i pull-ups och muscle-ups lätt som en plätt, men det kommer ju inte riktigt hända så jag får forsätta satsa på muskelutveckling och teknik tills det fungerar ;)
 
Idag har jag förvörigt varit ledig eftersom jag planerat att vara i Stockholm och hoppa på Gärdet med tusentals andra till världens bästa musik denna helg (Summerburst). Något sket sig i planerna för mig.... Men glad är jag ändå för treledigt är grymt skönt :) Sovmorgon, lunchträning och så lata sig på soffan med Masterchef och fotboll, mycket behaglig dag :)

Positiva saker!

| Postat i: Allmänt
0
1. Idag är det exakt ett år sedan jag började på operation Väst här i Karlstad. Ett intensivt och extremt lärorikt år som gjort mig till en bred operationssjuksköterska med kunskaper inom framförallt ortopedi, men även kirurgi, urologi, gynekologi, endokrinologi (inklusive plastikoperationer) samt en dutt öron-näsa-hals.
Passande nog så skall vi "ortopedop.syrror" ut och äta middag imorgon med Zimmer (företag inom proteskirurgi) och det ser jag som lite bra firande :) Och sen nästa vecka börjar ju jag med jourerna också, pricken på i:et detta år!
 
2. Lyckades göra 35!! double unders på raken ikväll i boxen. woopa! (på varje hopp skall repet två varv runt). För att sen inte tala om de fulldjupa knäböjen jag gjorde igår på 70 kg utan att paja ryggen. Woopa!
Pricken på i:et här får nog bli mina nya träningsskor som kom idag, Reebok Nano 3.0 i svart/rosa, får hoppas de är så bra som det sägs!
 
3. Har inletts diskussioner om en klassträff från högstadiet. 10 år sedan nu jag gick ut nian! Jag har känt mig gammal ett tag, men när jag tänker att det bara är 10 år sen högstadiet så känner jag mig väldigt ung igen :P Kul hur som helst att träffa gamla klassen, speciellt med tanke på hur mycket alla förändrats (inklusive jag, både till utseende och inuti :P)
 
Sovdags :)
 
 
 

Sommarhelg!

| Postat i: Allmänt
0
Åh vilket härligt väder det varit hela helgen och vad mysigt jag haft det! I fredags började man med träning, sen soltid, följt av en cykeltur ut till Välsviken (dock gick min cykelbroms sönder, not good at all, cykelskrället börjar bli gammal och det är dags för en ny snart). Blev inhandling till Nicklas och kollade på nya träningsskor till mig, som jag sen istället beställde från sportamore när vi väl var hemma igen och körde soffmys resten av kvällen :P 
 
I lördags efter sovmorgonen blev det en tur på stan innan vi drog till boxen för lite eftermiddagsträning. Gjorde styrkeryck för första gången (nästan en fullt olympiskt lyft) och även om jag bara vågade mig på 30 kg så känner man sig som ett monster, vilken jäkla kraft att förflytta stången från golvet till ovanför huvudet på raka armar :) 
På kvällen sen blev det faktiskt sedan en "After wod" på Ankdammen men andra medlemmar från boxen, hur trevligt dom helst och en utekväll som varade betydigt längre än planerat, men tog det rätt lugnt så mått finemang idag :) 
 
Ännu mera soltid idag! Lite städning, handling och allmänt fixeri här hemma avslutades med grillad kyckling på elgrillen samt ett glas rosé på balkongen, ljuvligt! Jobb imorgon men bara 6 veckor kvar till semestern! Dags att börja räkna ner :)
 
 

!

| Postat i: Allmänt
0
Det här med nationaldag är inte så dumt alltså, dessutom såg jag till att sluta tidigt idag så nu är det långledigt :) Planer: nada! Sitter ikväll med lite vin i soffan och tjuvtittar på Game of Thrones (Nicklas som följer, jag smygkikar bakom en kudde, mycket läskigheter). Det blir tidigt i säng eftersom det är träning klockan 11 imorgonbitti, ett brutalt sådant så jag hoppas jag överlever så tidigt på morgonen :) det är fortfarande ofantligt roligt på gymmet men det är lite segt att ta sig dit just nu. Är så ofantligt trött och sliten så blir nästan rädd, men det handlar om att det är tungt på jobbet och semestern är så nära och jag kunde göra vad som helst för att få gå på semester typ nu! Men jag får hålla ut några veckor till, om en vecka börjar jag gå jourtid (läskigt och kul samtidigt!) så hoppas att jag piggnar till lite när jag får sova lite mer :)
 
Har btw fått förlängt till sista december också, vilken tur för mig för vore ju trist att börja söka nytt jobb såhär mitt i sommar och semestertider :P
 
så, vad har ni för er? :) 

Franska

| Postat i: Allmänt
1

Just ja! I allt elände igår förmiddag så anmälde jag mig till höstens nybörjarkurs i franska! Som jag pratat om detta länge men aldrig fått käppen ur, men nu så! Gud vad kul det skall bli, har länge velat få lite franskt tal i mig :)
Gunilla, vad tror du? Resa till Nice nästa vår? :)