Tungt

| Postat i: Allmänt
0
Hörni vet ni vad? Efter tre månaders uppehåll från tunga marklyft lyckades jag med 110 kg i fredags! Nytt personligt rekord med 10 kg och en känsla av att det går lite mer men tiden tog slut för mig! Crossfit är grymt för att utveckla styrka och så jäkla roligt :) 
kroppen var ju aningen trött sen under helgen men då var det dags att leka husliv ute på Segerstad och hjälpa Nicklas mamma med att tvätta altanen vilket visade sig vara ett tvådagarsjobb. Huhu det här med hus och allt som kommer med är ingen för mig alltså, takvåning är mer min stil i framtiden ;) men förutom altantvätt var det ju en trevlig helg vid Vänerns strand med god mat, vin och umgänge :) 
 
Ny vecka då med en arbetsdag mindre. Valborg ska firas med Tingel och Oskar, mycket trevligt :) vad ska ni göra? 

Styrkefrivändning

| Postat i: Allmänt
0
Det är testvecka på gymmet och jag får verkligen lägga band på mig för att inte gå dit varje kväll, det är ju så jäkla kul att verkligen få chansen att maxa och bara lyfta ett tungt lyft!
En av mina absolut favoritövningar är frivändningar i alla dess former och i veckan lyckades jag pressa upp 49,5 kg i styrkefrivändning (power clean) vilket jag är supernöjd med efter totalt 3 veckor crossfit, men ändå snöpligt för jag hade lyckats ta över 50 tror jag bara jag fått några minuter till på mig! Imorgon är det marklyft, vad tror ni, har jag fortfarande 100 kg i mig? :)
 
 

Påsk

| Postat i: Allmänt
0
Glad påsk på er alla!
Fyra dagar ledigt men ingen vila för det! Skärtorsdagen var arbetsdag och igårkväll hade vi en jättetrevlig kväll hos Anna för lite firande av hennes kommande 30-årsdag :) Mitt i allt var klockan 1 på natten vilket ledde till alldeles för lite sömn, för idag var det dags för påsklunch uppe i Ekshärad hos Nicklas mormor. Hade väldigt trevligt och lilla Mila är ju en så jäkla rolig unge och underhåller oss alla :)

Imorgon skall jag kika på stan efter lite kläder innan lunch med Anna och Sami, följt av fika hemma hos Helen, och på söndag skall jag in och jobba extra på avdelning 8 (undrar hur ringrostig jag är?!) vilket kommer ge ett härligt extra klirr i kassan :)

Tänkte även pröva träna lite här hemma. Min fot har läkt ihop fantastiskt fint men axeln är inte brukbar, såpass illa att jag funderade om jag fått någon spricka i nyckelbenet. Fördelen då är ju att jag jobbar med ortopeder och efter en undersökning så är det troligtvis inte någon fraktur men skall avvakta lite med hård träning, men får köra lätt och utifrån smärtan! :)

Mer skokärlek

| Postat i: Allmänt
0
Med tanke på all otur och smärta jag gått med på senaste så tycker jag det är fullt okey att inhandla nya skor. Jag insåg för ett tag sen att 3/4 av mina skor är sönder och jag riskerade att få gå i ballerinaskor hela våren (i min drömvärld gör man så men fötterna gillar inte riktigt än att bli isbitar i verkliga livet)
Tommy Hilfiger är mitt absoluta favoritmärke när det kommer till kläder och skor, så gissa lyckan när jag hittade dessa sötsaker på rea, i min storlek, och med 100 kronors värdecheckar på footway. Måste vara ödet! 
 
 
Dessutom galet sköna! Blir fint på fötterna i vår, och liite varmare ;) 

Oturligt

| Postat i: Allmänt
0
Tillbaka i Karlstad åter igen. Det var otroligt mysigt att vara hemma på Åland, lugnt och skönt med lagomt mycket att göra på de två dagar vi hann vara där. God mat, umgänge och myspys med kattorna.
Men såklart skall jag ha lite otur också och såhär i efterhand kan jag väl tänka att jag hade tur i oturen som inte bröt nacken och blev förlamad resten av livet, men jösses vad irriterande.
 
På träningsverket i lördags skulle jag träna på att stå på händer. I crossfit brukar handstående och sedan även handstående armhävningar vara en del och detta är ju inget man gör bara sådär, det krävs enorm styrka i kroppen. Men att stå på händer skall inte vara något bekymmer tycker jag. Eller ja nu tycker jag det är ett stort bekymmer för efter att ha testat några gånger så föll hela jag ihop som ett korthus. Det hela gick så fort så vet inte säkert vad som hände, men en kombination av rädsla när jag studsade tillbaka från väggen och en axel som brast helt och hållet. Hur som haver, vänsterfoten hamnade i kläm under mig och väggen tror jag och det var en momentan insikt att den är stukad.  Dessutom är jag blåslagen och min näsa fick sig nog en smäll på vägen ner också för den är otroligt öm. Axeln är knappt funktionsduglig men det tror jag är någon liten sträckning eller liknande, ingen större fara.
 
Happ, så hemma idag från jobbet. Karensdag. Återigen är jag frisk som en nötkärna men hemma pga. skador vilket känns jäkligt bittert alltså. Imorgon tänker jag jobba på ren vilja och en stukning skall ändå börja röra på sig ordentligt efter två dagar. Det blir en rulle idrottstejp och en rejäl stödtejpning så skall det nog fungera hoppas jag!
 
Vad lär jag mig av detta? Man kan klaga på att crossfit medför skaderisker, men sist och slutligen är det inget fel på denna fantastiska träningsform, det är mitt huvud det är fel på. Jag är envis som en åsna och har ett pannben av stål. Jag slutar inte för någon smärta och inser inte mina begränsningar när saker egentligen är för svåra för min form och kroppshydda. Bra egenskaper i vissa fall, uruselt tillsammans med min skadebenägenhet.
 
Vad göra?: Fortsätta träna och bygg upp kroppen långsamt och stadigt, och vänta ett tag med handstående :P

Home

| Postat i: Allmänt
0
Drömma får man göra om utlandsresor men först reser vi hem till Åland, det är inte helt fel det heller :)
Ha en fin helg allihopa!

Regn

| Postat i: Allmänt
0
Karlstad bjuder på regn, rusk och imorgon snö. Tankarna flyter iväg mot varmare breddgrader och även om jag inte kan boka några resor just nu (pengabrist och en sambo som påstår att han aldrig ska flyga igen) så kan man alltid drömma några månader framåt i tiden och fundera på vad nästa upplevelse blir! Kanske göra det enkelt och ta Barcelona som man bara måste fara till. Kanske tågluffa mellan London och Skottland och samtidigt se fotboll i Liverpool? Eller varför inte Malta som jag drömt om så många år? För att inte tala om alla andra hundratals resmål jag vill resa till!

Åh världen är för stor hur skall man hinna med allting?!

Fin helg

| Postat i: Allmänt
0
Haft finbesök av Ida här i helgen :) det har varit mycket rosevin, lite shopping, brunch på Drott hotell, fika hos Frida och Andreas och inatt dansade vi sönder fötterna tillsammans med Erika på Verket. Otroligt roligt hade vi och absolut värt tröttheten idag :) bra helg! Nästa helg far jag och Nicklas hem till Åland, mysigt! 
 
 
Jag har köpt en ny större hårboll för att göra sån knut på huvudet, tycker det är så jäkla snyggt :)
 

Fin kväll

| Postat i: Allmänt
0
Höll på att somna på soffan efter jobbet så jag gick ut och tog mig en kvällspromenad i kvällssolen! Förhoppningsvis hjälper det lite mot den fruktansvärda träningsvärken jag har i framsida lår också :)