Mer möbler

| Postat i: Allmänt
0

Skall aldrig underskatta soffans betydelse i ett hem. Ida köpte min soffa i fredags och det tog ca 30 minuter av hemmavistelse för mig att bli tokig på tomheten det lämnade efter sig. Obekvämt Tv-tittande, obekvämt surfande, ingen soffmys med Nicklas. Må så vara att detta är ett I-landsproblem som heter duga, men soffa är fasen viktigt alltså.
Så i lördags lånade vi bil till EM möbler för att inhandla en utegrupp som jag kikat in till balkongen på Sjögången. Tänkte att denna duger gott och väl som vardagstumsmöbel fram till juni, bittert nog hade sista gruppen nyss blivit såld men förhoppningsvis får vi våran utegrupp torsdag/fredag nångång. Skall väl klara av att stå ut tills dess :)Hur länge har jag inte drömt om att ha en sådan här utegrupp? Änteligen säger jag nu bara, blir att piffa till det hela sen med fler kuddar :)
(Kan ju säga att EM har denna grupp på specialpris fram till 31a juli, prissänkt med 2000 kronor, mycket passligt!)


Nu är det absolut vår, första islatten på ...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000052 (MMS)

Nu är det absolut vår, första islatten på Espresso House! En aning kallt men det skiter vi i :) Tingel och jag har shoppingdag!


Mysmiddag på Glada Ankan med Ida, Emelie, ...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000048 (MMS)

Mysmiddag på Glada Ankan med Ida, Emelie, Frida och Aida! Fortsatt utmärkt torsdag.


Regn och rusk i stan idag, men humöret är ...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000042 (MMS)

Regn och rusk i stan idag, men humöret är på topp ändå! Kan inte vara annat när min vän Emelie är på besök i stan! Var evigheter sen vi sågs och nu sitter vi på lunch, jag, Emelie och Ida, uppe i Kupolen på Via Appia. Mycket bra torsdag :)


Vårkänslor

| Postat i: Allmänt
0
Skall det nu äntligen bli vår i Karlstad? Uteserveringarna har ploppat upp, temperaturen kryper uppåt och folk har på sig solglasögon. Helt underbart, vårkänslorna bara bubblar i mig!
Vet inte om det är våren eller att jag börjar bli vuxen som har satt igång ett nytt projekt i mitt huvud. Tidigare har jag varit så ointresserad av blommor och odlingar som man bara kan bli, men känner nu världens inspiration till att ha lite småodlingar på balkongerna på Sjögången! Typ kanske någon tomatplanta, jordgubbar? Örter?

Såå, nu behöver jag stöttning här. Vad skall jag satsa på som total nybörjare? Jag ligger på den nivån att jag tidigare inte kunnat hålla kaktusar levande (vattnat för SÄLLAN) men känner nu att jag verkligen skall ta tag i detta! Fanns mängder av fina krukor och behållare på Åhlens som jag vill inhandla och börja odla med en gång, men får väl avvakta tills flytten iaf.
Så kom med lite tips nu till en entusiatisk nybörjare :) Vad kan man enkelt hålla levande på balkonger?

Nya skor! Trist med svarta strumpbyxor me...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000040 (MMS)

Nya skor! Trist med svarta strumpbyxor men har iaf köpt två par nya dojjor från Fred Perry. Att handla sneakers är alltid lika trist men behövs i vardagen, så gissa om jag blev lycklig när jag hittade två par jättefina på sportamore.se, specialpris dessutom och sparade 250 kronor :) Fina fötter kommer jag ha i vår, dock är de mindre nöjda just nu pga. de begynnande skavsåren på hälarna :P


universitetet

| Postat i: Allmänt
0
Hallå på er!
Jag har lediga dagar och njuter av att det inte riktigt finns några förpliktelser. Hemtentan skall börja skrivas pp först nästa vecka och det är fortfarande administrativa saker som måste lösas (som ej jag kan påverka)innan jag kan börja med journalgranskningen :) Så det är bara att njuta nu innan det blir intensivt arbetande resten av våren!

Tänkte dock att jag inte kan vara hur lat som helst, så drog upp till universitetet för kvällens föreläsning om retinopatier vid diabetes. Verkligen välbehövlig ny kunskap för mig eftersom jag är usel på ögats anatomi och sjukdomar. Det är intressant och en bra föreläsare (ögonläkare från Örebro).
Dock efter denna föreläsning så kommer en dietist och skall gå igenom kostrekommendationer vid diabetes. Har läst igenom föreläsningsmaterialet och väljer att skippa den föreläsningen pga.
1. Har redan läst rekommendationerna i Socialstyrelsen.
2. Dietisternas utbildning är föråldrad.
3. Hon skriver att man ej kan rekommendera "extrem" lågkolhydratskost för det inte finns långsiktig forskning. Hatar att de enbart använder det argumentet och glömmer att det finns flertalet bra studier som visar bra effekt vid diabetes i nuläget. Vad som händer om 20 år vet vi inte och jag tror många vill ha en väl reglerad just nu, och vi vet ju att komplikationerna med åren minskar ju bättre reglerad diabetes man har.
4. Hatar ordet extrem i sammanhanget. Vill någon berätta för mig vad som är så extremt.
5. Om man tänker efter, och ser till t.ex. mig själv. Jag är smalare än någonsin (inte längre midjemått som räknas som övervikt), fått perfekt blodtryck, starkare än någonsin, bättre kondition än någonsin. Framförallt mår jag bättre än någonsin. Äter naturlig mat, lagad från grunden och med minimalt antal E-ämnen och industriella processer. Mätt och glad på mindre mängd mat. Så jag undrar, var finns logiken i att jag mitt i allt skulle få ett metabolt syndrom (bukfetma, höga triglyceridet, högt blodtryck, typ 2 diabetes) och få ökad risk för hjärt och kärl-sjukdomar.

Egentligen borde jag väl stanna och lyssna till diskussionerna, men känner inte för att bli frustrerad och riskera mitt goda vårhumör. Så jag tar bussen hem och lagar en gudomlig dragonkycklinggryta med strimlad vitkål samt myser med min man :)


Picture

| Postat i: Allmänt
0
Insåg nyss vilket oaptitlig bild jag faktiskt la upp på laxen vi åt ikväll :P Det var iaf skitgott och snabblagad!

Annars, sista natten för denna gång! Kom igen nu tiden, gå fort!

Världens mest lättlagade middag? Lägg fry...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000039 (MMS)

Världens mest lättlagade middag? Lägg frysta wokgrönsaker i en ugnsform (jag använder Classic, och pillar bort morötterna), på med laxfileer. Mosa sedan 200 gram fetaost i 2 dl creme fraiche. Salta, peppra och i med lite franska örter! Bred ur fetaostgeggan på laxen och in i ugnen, 200 grader i ca 25 minuter. Åt detta med tomat/avokadomix för lite mera färg på tallriken :) Vill i övrigt slå ett slag för rysk youghurt!Turkisk/grekisk kan slänga sig i väggen! Rysk är fetare, krämigare, godare. Mindre kolhydrater och mättande så tusans. I like! Trist att man inte upptäckt detta tidigare.


Ny soffa

| Postat i: Allmänt
1
Efter mycket diskuterande kom vi fram till en kompromiss angående soffa i nya lägenheten. Nicklas soffa är såld och min försvinner till veckan. Ny soffa blir det på Sjögången och förra veckan var vi till Mio och beställde den, levererad flyttdagen den 19e juni! Perfekt!Soffan känns verkligen som mittpunkten i en lägenhet, alltså skall den vara stor och fin! Denna är nästan 4 meter bred och jag är överlycklig att jag och Nicklas båda blev lika förtjusta i denna. I övrigt hade vi ganska delade meningar om vad som klassas som en bra och fin soffa :P
Skönt att ha ett möbelinköp ordnad (det dyraste...)! Även bokad flyttstäd till nuvarande lägenheten, inte en chans i världen att jag flyttstädar en till lägenhet iår.

Tog tåget mot Göteborg imorse, hoppade av ...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000034 (MMS)

Tog tåget mot Göteborg imorse, hoppade av i Mellerud och hämtades av fina Maria! Sitter nu ute på vischan utanför Högsäter och smuttar på en kopp kaffe :) Blir kvar hela dagen, myspys :)


just ja

| Postat i: Allmänt
1
Mamma; tror tentan gick riktigt bra faktiskt! Kände att jag hade svar på alla frågor, sen kan man ju ha missat någon poäng på frågor som krävde många detaljer. Vi får se om 3 veckor när resultatet kommer :)

Annars så har jag bokat tågbiljetter idag. Den 9-13e maj är det dags för hemresa till Åland igen! Skall bli så mysigt, har haft hemlängtan ett tag nu.

Lycka!! Skiter i att det inte är påsk och...

| Postat i: Allmänt
0

wp_000028 (MMS)

Lycka!! Skiter i att det inte är påsk och ett halvt ton socker! Här ska ätas chokladägg!! Är förövrigt på universitetet, haft två smått kaotiska dagar på jobbet så är mest trött i knoppen. Men det lär väl bli en sockerkick utan dess like nu :P


Testing testing! Prövar mobilbloggs-funkti...

| Postat i: Allmänt
1

Testing testing! Prövar mobilbloggs-funktionen och hoppas det fungerar som det skall. I övrigt har min man förstört ett ledband i foten och jag får mest ta hand om invaliden. Hindrade dock inte mig att möta upp lite kollegor igår och skaka rumpa på Tempel igår. Mår som förtjänat idag :)


Upp till bevis

| Postat i: Allmänt
0
Önska mig lycka till inför imorgon! Tentaskrivning!

Nattajobb

| Postat i: Allmänt
0
Lugn natt och jag försöker läsa lite inför tentan. Har den obligatoriska ångesten över att man inte läst tillräckligt, blandat med en känsla av att jag kan det mesta vi gått igenom.
Kenpigt när inte huvudet kan bestämma sig. Får se hur det går med läsandet imorgon :) Blir i varjefall ledig 3 dagar, härliga tider! Skall tränas i mängder och mysas.


Resultat

| Postat i: Allmänt
0
Helt okej paj! Använder lite för lite sötning (brukar alltid ta mindre än vad som rekommenderas i receptet) men det löste de flesta med att ta saften från lite avrunna frysta jordgubbar på. Gott med det och vispad grädde!
Var förövrigt en mycket trevlig dag uppe i Ekshärad. Mina två favorit-sötnosar var ju med :P


Nicklas och Mila myser i sängen.


Övrigt status; nattjobb och skall snart sätta igång med morgonstöket. Natten har gått förvånansvärt fort och jag ser fram emot att krascha i sängen. Har sedan enbart kurs på onsdagdag och jobbar torsdagnatt. Annars ledig, woop woop!
Eller ja, icke att glömma. Diabeteskurs imorgon och framförallt, tenta på lördag! Upp till bevis då om min gamla plugghjärna har hållt sig i skick av dessa två års arbete. (Och ett års LCHF-ande, finns ju vissa som påstår att man skall bli så trög och dum i huvudet av att inte käka pastatallrikar. Konstigt nog känner jag mig nästan mer skärpt nu vad gäller pluggande, vad mystiskt. Har ju inte käkat pastatallrik på evigheter!)

Drottningpaj

| Postat i: Allmänt
0
I Värmland är det tydligen vanligt att man skall äta någon typ av "påskbord" under påsken. Detta har jag aldrig varit med om men imorgon skall mina ögon öppnas för nya traditioner då vi är bjudna hem till Nicklas mormor uppe i Ekshärad. De är supersnälla som verkligen försöker anpassa delar av maten så jag och Nicklas kan äta den, men när det kommer till efterrätt är det ju förståeligt svårt för folk att hitta på så mycket att bjuda på. Bär och vispad grädde i all ära men den här gången så bestämde vi att jag bakar till en kaka utan socker och mjöl! Det blev en drottningpaj som jag aldrig testat förut, men den ser god ut och jag hoppas den gör succé!Bakpulver, stevia, fibrex, kokosnötsmjöl, vaniljpulver, smör, ägg, hallon, blåbär, sukrin flor och philadelphia. Inga konstigheter! Jag gillar egentligen inte att använda sukrin men har slut på björksocker så det fick bli detta. Har börjat baka mer och mer med stevia också men det är ju så jäkla svårdoserat :PHoppas den blir god!

Idag köpte jag förövrigt carbzone's low carb mjölkchoklad. Jag är generellt skeptisk till Carbzone men kände att jag var nyfiken på denna choklad som inte skulle innehålla någon socker!
Chokladen var jättegod, men jävlar så farlig! Den triggade världens sötsug i mig och jag kunde lätt klämma i mig hela chokladkakan i ett nafs. INTE BRA! Så sån choklad får det bli enbart vid speciella tillfällen. Fast om man bara skall äta nån gång kan man ju lika bra ta en ens vanliga favoritchoklad?

(Orsaken till att jag inte gillar carbzone är att man måste titta så noga på deras ingredienslistor, t.ex. så säljer de "LCHF-bröd men om man tittar på vad det innehåller så hittar man bland annat vetemjöl! Så icke LCHF det bara kan bli.)

chokladägg

| Postat i: Allmänt
1
När jag var yngre minns jag att man åt "chokladägg", såg ut som ett helt vanligt ägg med vitt skal. Dock var innehållet enbart god mjölkchoklad/nougat! Vill minnas att Fazer var tillverkan?
Hur som helst, jag har varit helt tokigt sugen på detta idag men hittar inte i butikerna! Finns alltså inte dessa i Sverige!?
Surt när man är så sugen och bestämmer sig för att äta ett trots allt socker. Men men, istället bakade jag lite bröd som avnjöts med keso och kallrökt lax :)

Glad Påsk

| Postat i: Allmänt
0
Glad påsk på er allihopa! Hoppas ni har det trevligt med mängder av ägg och mindre mängder av godiset!
Såhär ser det ut i min kyl inför påsk;90 ekologiska ägg från glada höns! Köper från en arbetskamrat som har någon granne med egen gård. Goda ägg så tusans! 3 paket räcker ungefär 3 veckor i mitt hushåll, vi är äggätare av stora mått! Världens bästa livsmedel som innehåller alla vitaminer vi behöver förutom c-vitamin. I like!

Hellu

| Postat i: Allmänt
1
Jag är lite icke närvarande på bloggen just nu känns det som. Försöker få ihop mina dagar och det är saker att göra hela tiden. Flyttplaneringen är i full fart och förra veckan var det en jäkla massa samtal hit och dit för att säga upp saker. Försöker få till en titt på lägenheten nu också så man kan mäta lite och börja beställa soffa, utemöbler osv. Dock verkade KBAB mindre pigga på att ge oss en privat show av våran lägenhet så får vänta till den officiella visningen i huset. Aja, så får det vara men hoppas verkligen att saker jag tittat ut kommer passa och att det inte blir alldeles för lång beställningstid!
Mitt mellan allt försöker jag jobba. Kan utan tvekan säga att helgen varit den stökigaste sen jag började jobba på 8an, jisses vad virrvarr det varit, är lite ledig nu dock och sätter igång arbetet på onsdagkväll igen!
För att fortsätta med mina vardagsplaner så skall jag gå en journalgranskningskurs nästa vecka. Har fått ett megauppdrag av chiefen, skall sitta i en granskningsgrupp och granska journaler för att upptäcka vårdskador. Är ett uppdrag från högre ort (typ Socialstyrelsen?) och jag har blivit inmatad med att detta är ett väldigt ansvarsfullt uppdrag som kommer öppna mina dörrar för nya uppdrag senare. Skall bli spännande!

Ja och mitt i allt det andra så har jag en tenta nästa vecka också. Måste börja plugga lite mer på det. Och så skall det tränas hårt (nyss hemkommen från bootcamp på SATS, jag orkar inte lyfta min kropp just nu och jag har blåmärken över ryggen, det kallar jag träning det!) och umgås! Fullt upp hela tiden.
Men jag har ganska roligt nu ändå :)