Dateday/night

| Postat i: Allmänt
0
Hör och häpna! Kors i taket och stoppa pressarna. Sofia och Nicklas har för första gången lämnat Ludde och dragit iväg för lite barnfri egentid. 10 månader dröjde det, och gud så välbehövligt och trevligt!
En lunch på Bodegan här i Eckerö (gudomlig hamburgertallrik), och så köra lite till cafeer för att försöka hitta bullar, vilket vi gick bet på så det blev SNORDYR choklad från Marcedes Choclaterie. Tur det var väldigt gott.
 
Ludde hade det såklart hur bra som helst på stugan med mormor och morfar, och jag var inte så farligt stressd över att ha lämnat honom, bara lite ;) Blev lite mys vid havet på kvällen också, det är fantastiskt ute på stugan. Egen hamn och Ålands hav så långt ögat når :)
 
 
 
 

Bildregn!

| Postat i: Allmänt
0
Bjuder på bildregn från vår lugnt lunkande semester! 
 
 
Min kusin Jaana i Vasa hade ringar hängandes från taket. ROLIGT tyckte Ludde (och pappa Nicklas)
 
 
Ludde säger mer och mer. Han säger (inte perfekt med något liknande) "titta", "där" "lampa" "mamma" "pappa". Vi pekar på allt! (Här var förövrigt första gången han fick leka med grus. Helt lyrisk. Jag mindre lyrisk, hatar jordiga smutsiga händer)
 
 
Många bad i baljan ute på altanen hemma! 
 
 
De tre bästa vännerna. Hängt ihop över 20 år och nu står vi här med våra 5 söner! Helt galet att vi alla fått pojkar.
Tica, Linus, Noel, Melvin, Jag, Ludde, Tingel och lilla Dexter.
 
 
Testat en båttur. INTE populärt, snarare livsfarligt och panikartat. Vi testar en annan dag då han är ordentligt utvilad och på gott humör (vilket inte var fallet denna gång...)
 
Har det hur skönt och gott som helst här hemma på Åland :)

Semester

| Postat i: Allmänt
0
Godagens från Silja Baltic Princess! Vi har lämnat Åland för några dagar i Finland och Vasa där min mormor, morbror och kusiner bor. Så ligger just nu i en hytt med en sovande Ludde, Nicklas och mamma runt mig, pappa bländar i någon tidning. 
Tror vi alla är lite sprängda och trötta efter att ha startat i buffén 😀 Ludde var helt lyrisk och tjoade, stojade, vinkade till grannarna vid bordet bredvid och åt dessutom massor med mat (insett att puré är inget för honom, vi matar med bitar nu och han gapar glatt). 
När alla vaknade blir det en sväng till taxfreen och lekrummet och lagomt sen borde vi vara framme och förhoppningsvis redo för 4 timmars bilresa till Vasa (hyrt en minibuss så alla har plats i en bil). 
 
 
Så vad har vi gjort än så länge hemma på Åland? Solat, promenerat, fikat, tränat, njutit ute i stugan, badat vildmarksbad, lunchat på Niska, strosat på stan. Haft semester helt enkelt. Underbart 😊

Åland

| Postat i: Allmänt
0
Hemma på Ålsnd nu och gslet trött efter resan! Nu blir det lugna puckar några dagar :)
 
Glad kille som skulle riva ur allt ur väskan 
 
Missnöjd kille som tillslut somnade! Pjuh.

Glädje och bitterhet

| Postat i: Allmänt
0
Var upplagt för en grymt härlig helg, och det började så också :)
I lördags var det dags att uppvakta Anna och fruhippa! Hon och Sami gifte sig i hemlighet i våras så istället för möhippa blev det fruhippa :) Hon "kidnappades" i Filipstad redan på morgonen men jag mötte upp här i stan till lunch. Kände att det blev tillräckligt många timmar borta från Ludde ändå (galet nervös över att vara borta från honom så länge, aldrig varit iväg mer än 3-4 timmar tidigare). Vi åt godlunch och lekte lite, lurades att vi skulle dansa poledance men drog istället till Sundsta Relax för några sköna timmar. Skönt häng hos en vän sen innan middag på Cava42 på kvällen. Tror det blev en mycket bra och uppskattad dag :)
Var väldigt skönt att komma hemifrån hela dagen men kände under middagen att det räckte, började sakna min lillkille (som hade det hur bra som helst hemma förutom matvägran) men han sov ju ändå när jag kom hem.
 
 
 
Visade sig på söndagen att matvägran hade en grund för han var dålig i magen... Och vi som skulle ner till Skövde på dop! Han mådde hur bra som helst egentligen men kändes inte bra att sätta honom i bil 4 timmar och träffa massa folk. Så fick bli hemma bittert nog, riktigt surt faktiskt! Livet med barn. 
 
Idag mådde han betydligt bättre dock så vi har varit på en liten tur till Nicklas farmor och farfars torp ute i Högboda, hur mysigt som helst, och lite för mycket god mat, hehe..
Nu väntar två fullbokade dagar innan vi far mot Åland på torsdag. När ska man hinna packa? Vet inte riktigt men det löser sig :)