Övermäktigt

| Postat i: Allmänt
0
Ni vet när man känner sig totalt lamslagen av saker att göra och paniken börjar krypa sig på, så mycket att göra och så lite tid! Tills man faktiskt sätter sig ner och skriver upp vad det är man skall göra, och inser att det kanske inte är så jättemycket ändå!
Förra veckan var en sån vecka. Allt var övermäktigt. Allt måste ske med en gång men Ludvig ville bara vara med mig och ingenting blev gjort. Men listan blev inte så lång och jag började beta av sakerna sakta men säkert. Hitta lokal för namngivning, planera namngivning och vilken nivå vi skall lägga det på, skicka inbjudningar, skapa en fotobok om Ludvigs tre första månader, sätta mig in i hur man gör ett långsiktigt fondsparande på Avanza åt lillen. Samtidigt som större saker hänger över en, såsom hur skall vi planera föräldraledigheten kontra semester (jag skall vara hemma till augusti), vad skall vi göra åt barnrummet och kommer vi komma iväg på en resa i år?
Mycket i huvudet men det redde sig tillslut! Nicklas fick ta markservice så jag fick fundera på allt annat :D
 
Den här veckan jobbar Nicklas sin långvecka (slutar 22) och hör och häpna, Ludvig nattas till klockan 19 på kvällarna nu! Helt otroligt. Vi har tillfälligt lagt ner spjälsängskampen (utmattande deluxe) så nu somnar han så gott i vår säng och jag får några timmar för mig själv här hemma. Hehe, candycrush, mammamage-träning och fipplande med små saker och ting, underbart :D
 
Vad gör ni när ni får någon timme för er själva? :)

5 månader

| Postat i: Allmänt
0
Kan knappt fatta att det redan gått 5 månader sen jag låg på patienthotellet med Ludvig. Vart har tiden tagit vägen?? Minns i början när man sa "åh vad jag längtar tills han är stadig i nacken" eller "åh vad roligt när han får smaka lite mat". Vi kom dit och förbi, jösses. Ludde sitter med bara lite stöd nu, och får smaka lite mat nu och då (och ibland lite ekologisk majs/risgröt till kvällen). 
 
Vi hade en så jobbig vecka förra veckan. Det var skrikkalas största delen av tiden och jag misstänkte tänder. 1177 trodde något värre och BVC sa att det var en fas troligtvis och skällde på mig lite för jag gett Alvedon. Men vad gör man när ingen får sova och allt lugnar sig på en alvedon? Hur som helst, mamma vet bäst för dagen efter BVC-besöket sprack tänderna igenom och några dagar senare så känner jag igen min mysiga lilla unge igen! Halleluja, vi höll på gå under att inte få sova eller bara hantera en olycklig bebis under vakentiden. 
 
Vad gör vi då såhär fem månader efter förlossningen? Dagarna börjar nästan alltid med att jag försöker få honom och sova lite längre, lyckas ibland, men oftast ligger jag och drar mig medans han sparkar och leker med täcket. Vi går upp och kokar kaffe, leker och äter frukost. Han brukar somna i famnen en stund och sen stökar vi i ordning, med kläder, D-vitamin osv. Brukar försöka komma iväg en gång per dag. Långpromenad, mammaträff, en tur till stan eller så. Eftermiddagen brukar vara en enda lång upptäcksfärd av leksaker eller annat i lägenheten innan han slocknar igen en stund och varvar sedan lycka med gnäll fram tills läggdags någongång efter 7. Försöker äta lite lunch, laga middag och stöka lite under dagen, inte alltid det lyckas 😮 Men så får det vara när man är hemma med bebis, huvudsak att kaffet finns i systemet, då överlever man allt 😄
 
Han börjar bli mer och mer "mammig". Nicklas är också bäst oftast men mamma duger alltid!
 
Sitter själv i soffan med lite stöd av kuddar! Roligaste som finns just nu att sitta själv och leka. Igår blev han förbannad på mig när jag tog upp honom, hehe det var första gången kan jag säga 😝

Mer utrymme

| Postat i: Allmänt
0
Från detta: 
 
 
Till detta:
 
 
För mer utrymme, ökad trivsel och framförallt mer utrymme för golvlek! Vi visste ju när vi flyttade hit att vår soffa var alldeles för stor. Behöll den ett tag men nu var det dags för mindre, Ludvig älskar stora öppna ytor! 
 
Beställde en Memphis från Mio som skulle komma i mitten mars. Jo men tjena, förra veckan fick jag mess att soffan hade kommit! Jösses och vi som skulle ha hela februari på oss att sälja våran gamla bjässe till soffa. Behövde inte oroa mig dock för den såldes 15 minuter (!!) efter att jag lagt upp den på blocket.
Samma dag blev det ett jäkla meck så var nya på plats, vi är väldigt nöjda 😀

Tiger

| Postat i: Allmänt
0
Mammas lilla pandatiger!
 
 
Som är så otroligt gosig nu så msn knappt vet vart man skall ta vägen. Han vill mysa i famnen, varvat med lek och stoj på golvet och i Stokke-stolen. Vänder sig illa kvickt till mage när man lägger ner honom nu, blåser bubblor med sitt dreggel och skrattar så han kiknar när jag och Nicklas fjantar oss.
Ibland blir det lite olyckligt dock, framförallt för att det är tänder på gång. De har inte spruckit upp än men man ser dem tydligt under tandköttet nu och det är svullet. Stackarn, tur att det finns alvedon när det är som värst! 
 
Idag har vi varit på mammaträff och han har fått testa en hoppgunga för första gången. Var ytterst fascinerad men fattade inte riktigt hopp-konceptet än :) får ge det några veckor till! 
Väl hemma igen fick han slicka på rå morot och det var första smaksensationen som han inte tyckte om, hehe. Testat broccoli, banan, avokado och sötpotatis innan och det har varit mumma, men morot föll inte lillmannen i smaken 😊
 
 
Bubbelblåsaren! 

Kräksjuka

| Postat i: Allmänt
0
Man kan ju fundera på vad jag gjort för att förtjäna TVÅ omgångar magsjuka på bara några veckor?! Men så är det, natten till onsdag tillbringade jag hela natten hängandes över toaletten varvat med att amma Ludde (och be till gudarna att jag inte behövde springa just då, och de lyssnade på mig) samt försöka sova några minuter där emellan. FY FARAO vilken pärs, men vid 6-tiden började eländet minska och det gav sig ganska tvärt under dagen. Nicklas fick såklart ta föräldraledigt medans jag sjukanmälde mig hos försäkringskassan, och tillbringade dagen i horisontellt läge och smuttade på blåbärsproviva och fanta. Gick och la mig med Ludde halv 9 igårkväll och sov nästan 12 timmar (med 2-3 matpauser för lillen, men numera sover jag typ samtidigt som vi liggammar). Idag mår jag som en kung, typ! Känner mig lite trött och sliten fortfarande, och har huvudvärk (misstänker kaffebrist) men har nog aldrig mått såhär gott efter en magsjuka så snabbt ändå :) 
 
Så sålänge jag inte får något återfall så hinner det gå 48 timmar innan den stora verksamhetsfesten imorgon, hurra! Har varit så pepp på att klä upp mig lite och gå på fest några timmar, så håller tummarna att allt hålls stabilt nu :) Var nyss ute på en liten promenad för frisk luft och ligger nu i sängen och fipplar på telefonen samtidigt som lillskrutten sover bredvid. Underbart! 
 
 
 
 

Födelsedag

| Postat i: Allmänt
0
Grattis på födelsedagen pappa Nicklas! 😘
 
 
Ludde gav pappa en present och så hade vi mysfrukost innan han var tvungen iväg på jobb. Då hade jag och Ludde mammaträff här hela eftermiddagen, sen sålde vi vår soffa (på 15 minuter!!), åt middag och nu sover han i bärselen :) vart försvann denna måndag egentligen?