aahai

| Postat i: Allmänt
0

darrar. som. ett. asplöv.

Imorgon kommer jag ha ont. Skall aldrig ha 1½ månads uppehåll från bodypump igen.

Skall laga ceasarsallad nu, yummie!


Skönt!

| Postat i: Allmänt
0
Ojoj, snacka om att jag hade den härligaste slapp-dagen igår alltså. Fler sådana tack!
Började dagen med plasmagivning tillsammans med Fredrik och Marielle, vilket då sedan innebar att jag inte fick träna på hela dagen (slapp slapp). Mötte upp Emelie sedan för lunch tillsammans med Fredrik och Tomas. Gick på stan en sväng. Fikade med Ida, hem en sväng, fikade med Maria, hem en sväng, film och fruktsallad hos Per. Sen var dagen slut. Som sagt, slappar-torsdag! Gött!

Idag försöker jag vara lite mer aktiv. Har tvätt i maskin och försökt städat upp här lite. Varit ut på en powerwalk och skall strax springa iväg till SATS för bodypump. Idag blir det jobb för mig 15-20, sen får jag se om jag orkar ta mig till Campus för kalas.

Idag är det förövrigt ett år sedan jag och Per flyttade ihop. Känns mycket konstigt. Om man bara hade vetat då vad som komma skulle. Aja.

Nu dags för lite frukost och så träning!

Vad gör ni idag? FESTA LUGNT!

:)

| Postat i: Allmänt
0
Har en fantastisk ledig dag med vänner.

Återkommer senare!

besvikelse

| Postat i: Allmänt
0

Jag hade allting planerat. En fantastiskt plan. Jag visste omedelbart när jag fick hem undersökningen att detta var min stund. Om man svarade på Sifo-undersökningen skulle de belöna mig med en trisslott. Nu var alltså stunden kommen. All ekonomisk knipa skulle vara som bortblåst. Hejdå budget och pengaångest. Dags för bilköp och många nollor på kontot.

Idag fick jag min trisslott. Lyckligt skuttande hoppade jag till lägenheten och undrade hur många miljoner jag skulle vinna. Jag säger bara en sak.

Jävla skit-trisslott.Jag avreagerade mig på löpbandet på SATS. Åt sushi och tittade på TopGear med Per. Fikade med Ida i hennes nya lägenhet.
Så kvällen blev inte så galen ändå.

Men jäkla skit, jag som skulle bli rik.

Gonatt.


wierd

| Postat i: Allmänt
0
Kan ni tänka er, idag har jag haft den sista skoldagen för grundutbildningen. Seminarium och presentation av bedömningsinstrument och förbättringsarbete. Gick finfint såklart men känslan av att det är sista gången med klassen, ja det kändes skumt.
Annars är det ju faktiskt 2 dagar till som man skall vara i skolan. 10/6 för programutvärdering och examensträning samt 11/6 då det är examen! Kokko.

Regn i Karlstad idag igen, överväger ändå att gå ut och springa. Brukar vara så förbaskat mycket folk på SATS nu. Men det känns inte så lockande. Äh, får se hur jag gör. Träning skall det bli iaf. Sen skall jag ha myskväll med Ida.

Dags att gå iväg! Ha det gött alla.

Btw. min lilla lek kommer, skall bara fundera ut hur jag gör det bäst.

vad hände?

| Postat i: Allmänt
0

varit helt fantastiskt väder hela dagen här i Karlstad. Så även när jag pallrade mig mot SATS för 55-spinning. När jag kommer ut 1 timme och 20 minuter senare möts jag av färgen grå blandat med ösregn. Vad hände?

Men spinningen var lika skönt som alltid, uppe i 96% av maxpuls, och då skall jag säga er, man ser gammelfarmor vinka förbi som instruktören så vackert beskrev "den röda zonen". I like spinning.

Väl hemma har jag lagat matlåda för imorgon, käkat morötter med dip och duschat. Skall bege mig mot sängen så småningom och studera inför morgondagens presentation. Men funderar först att leka en lek med er som jag kom på när jag studerade mina underben i duschen. Skall se om det går att organisera. :)

Haft en bra dag?


hit the road jack

| Postat i: Allmänt
0
Mysig låt


Min dag började med en powerwalk till universitetet för att hämta matlådan jag glömde där igår.
Gick till Maria och vi tog bussen till stan, träffade Tomas på Waynes.

Underbart väder i Karlstad, värmde skönt att sitta ute. Någon som vill fika lite till?

mååndag

| Postat i: Allmänt
0
Mental vila? I don't think so. En mycket trött Sofia (efter att återigen vaknat upp och legat orolig mitt i natten, inatt från halv 4, mycket populärt, inte.) och en mycket ambitiös grupp arbetade på MNA-presentationen idag. Gäsp. Tentan är liksom över, jag orkar inte riktigt anstränga mig just nu. Men det blev en snygg PP-presentation och jag gjorde det jag skulle. Lika bra som alltid givetvis. Lyckades med att vi inte behöver ses imorgon. Så jävlar om min kropp får för sig att vara orolig och vakna inatt, imorgon är det dags att sova igen!

Nå efter att ha skolarbetat hela dagen var det dags för examesgrupp-möte vid 3, mycket trevlig tillställning med mycket skratt. Stackars programledaren som var med, hon höll på bryta ihop av skratt. Det är mycket alkohol, snusk, fest och skämt när det diskuteras. Typiskt för våran klass.
Lyckades ta mig till gymmet efter nästan 2 veckors fysiskt ledighet. 25 minuter springades på löpband utan större bekymmer. Kändes gött, dags att köra igång ordentligt igen. Jag har fortfarande 10 irriterande kilon som jag vill ha bort. Försvinn med er.

Aja, fick besök av Maria ikväll iaf :) Sushi, morötter + dip, Flashdance samt Saturday Night Fever! Inte helt tokigt.

Vad har ni gjort idag? Händer något spännande på Åland? Något skvaller? :)


looking good

| Postat i: Allmänt
2

Såhär såg jag ut i fredags. Maria hade fixat mitt hår så fint :)

Nu: da vincikoden på trean!


=)

| Postat i: Allmänt
0
Sover halva dagen. Slötittar på tv. Surfar runt lite på olika bloggar. Äter lite.
Det är så förbannat skönt att inte ha något att plugga på. Inget dåligt samvete för att man inte läser så mycket som man borde.
Visserligen har vi seminarium nästa vecka men jag väljer att ignorera det just nu. Just nu njuter jag av ledighet.

Och en fin ledig helg har jag haft också. Tentafest i fredags med klassen. Grymt bra. Igår grillkväll med Jenny och Johanna och några av deras kompisar. Dansade fötterna av mig på Koriander. Fantastiskt mående idag. Ah, kanske livet börja reda sig nu? :)

Skall återgå till sängen nu och Arn. Eller först skall jag laga mig en äggmacka.

Ah, ledig ledig ledig.

AVKLARAD

| Postat i: Allmänt
1
Nationella tentan är färdigt skriven!! Känns rätt bra och nu känns det som en massiv sten fallit från kroppen.
Lunchat med flickorna och ser nu fram emot en fantastisk dag tillsammans med vänner och klassen. :)

Sitetr hos Maria nu men dags att ta sig in till stan! Ha det gött alla :)

oops

| Postat i: Allmänt
0
Suttit och pluggat med Ida och Sara idag. Känner helt okej det mesta, tänkte att jag skulle gå igenom en del saker en sista gång när de gått hem. Men skulle bara vila ögonen lite grann. Det var två timmar sen, jag slocknade som en bebis.
Ingen träning blev det heller, men det har jag lagt lite på is denna vecka. En återhämtningvecka fysiskt, nästa vecka tar jag den mentala.

Tror jag skall laga mig lite mat och kolla en film sen. Fast lite läkemedelsräkning skall jag allt repetera också, för säkerhets skull.

Har ni någon bra film på lager? Tips?

:)

| Postat i: Allmänt
0

 +  = lycklig Sofia!

Tack snällaste faster!

och ett tack till grannen Mattias som fixade spotify åt mig och Per som hjälpte mig välja dessa fantastiska högtalare (som var på rea också!!)

och fy farao vad jag längtar till fredag, efter klockan 1. Då börjar nedförsbacken.


humor

| Postat i: Allmänt
0

Lite humor på morgonkvisten är aldrig fel!

Golge är rolig!


:)

| Postat i: Allmänt
0
Vaknade halv 9, pigg som en lärka! Slog upp kirurgiboken och studerade. Alltså det här pluggandet till nationella är lite annorlunda känner jag. Ibland känns det inte som att man pluggar fast man läser. För det man läser har man ett stort intresse av och det är väldigt intressant.
Sen filosofierade jag lite runt tentan. Egentligen så skall man ju inte borda behöva plugga inför denna. Man har gått 3 års utbildningen och det som kommer på tentan skall jag kunna. När jag jobbar skall jag inte behöva springa till böckerna vid varje situation och kolla upp vad jag skall göra, säga, fråga osv. Nej vetni, jag tror man fixar denna tenta nu, fast jag läser nog ändå för säkerthets skull...

Vad händer idag?

praktisch

| Postat i: Allmänt
0

Nu är praktiken i Edane överstökad. Jag kommer sakna stället. Har lovat att tillslut bli distrikssköterska, köpa ett hus i Edane och börja jobba där. Fast det blir nog om ett par år först.
Men nu är det som sagt över. Det bästa? Slippa pendla! Själva pendladet i sig är väl inte så jättejobbigt antar jag, tågstationen ligger liksom 2 minuter bort och i Edane fick jag gå 5 minuter för att komma till kontoret. Nej det värsta med att pendla är tankeverksamheten. Jag blir en aning illamående att läsa i tåg. Ibland går det, men oftast är jag fast, dag ut och dag in med att fundera, analysera, vinkla, vända ut och in osv. med alla känslor och tankar och allt trubbel som pågått sen tidig höst. Det knäcker vem som helst alltså. Men nu är det slut på det! Dags att aktivera sig dagarna i ända, jag börjat med pluggkoman!
Jag känner på mig att efter fredagen så kommer mycket lösa sig i livet, och det är en väldigt skön känsla.

Haft en bra kväll iaf. Inte så mycket pluggande men det tar jag igen imorgon. Skall träffa Tingel en sväng imorgon också, och Maria. Och kanske Ida som fyller år, GRATTIS IDA! :D 

Men börjar med sömn. Av det längre slaget. Jag skall drömma om post-op omvårdnad har jag tänkt. Så borde man ju lära sig också?


besviken på mänskligheten

| Postat i: Allmänt
0
Happ så var mitt goda spotify-humör borta och borta är definitivt även min plugg-ro för kvällen. Tänkte rensa undan lite papper och inser att jag måste hämta en ny pärm i förrådet. Vad möts jag av när jag stiger in där? ALLT huller om buller, förutom min dator och mina två resväskor prydligt ställda vid dörren. Fattar nada och tänker att nu är ALLTING borta. Inser att väskorna är fullpackade med datorskärm, dyra bestick och tallrikar, playstation osv. Alltså allt av värde i väskorna, samt alla harry potterböcker prydligt i en kasse.

Vilka jävla nötter. Tänkte han/hon/dom komma tillbaka ikväll och hämta allting eller? JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD! Hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt? Att låta bli andras saker? GAH!

Saken är den att jag är den enda i huset som hade mitt förråd i ett förrådsrum där ytterdörren ej kunde låsas. Men självklart hade jag lås på förrådsdörren. Det var uppbrutet från gångjärnet.
Nu har jag flyttat allting till ett låst förrådsrum där alla andra i huset också har sina saker. Jag har säkerligen tagit någon framtida hyresgästs förrådsutrymme men det skiter jag blanka fan i.
Har alltså fått packa om alla mina saker i bananlådor ikväll samt flyttat på dom. Pluggat? I don't think so.

JAG BLIR SÅ JÄVLA IRRITERAD!

GONATT!

yeei

| Postat i: Allmänt
0
Har försökt installera spotify på datorn ett tag, men har ej fungerat. Nu kom jag på när jag vandrade på stan att en kille på festen i lördags skickade en invite till mig, så nu fungerarde det ypperligt :D
Yei, glad Sofia! Inga mera youtubande för att lyssna på musik :) Datorhögtalare nästa, då blir jag ännu gladare!

1 dag kvar

| Postat i: Allmänt
0

av praktiken! Gick riktigt bra idag, fick en hel del pluggat också. Och så lite hjärthopp igen, idag med jobbig andning på det. T.o.m så att jag övervägde att ringa vårdcentralen när jag kom hem. De har dock ingen telefontid nu och det har lugnat ner sig, men om det sker igen så kommer jag ringa dit tror jag. Mycket obehagligt.

Annars så fick jag paket av faster idag, mycket uppmuntrande! TACK!

Har ni haft en bra helg mina vänner? Igår hade jag en riktigt mysig dag med Maria och Martin. Satt på Espressohouse och fikade/pluggade/diskuterade ett par timmar. Sen blev det hyrfilm och sushi. Perfekt söndag!

Min kväll lär nog också gå i mer pluggandets tecken. Borde träna men eftersom kroppen känns konstig så tror jag det får vara idag. Skall laga en cheesecake åt de underbara distrikssköterskorna borta i Edane också. Har haft en så jäkla bra praktik, även fast det varit tungt både psykiskt och fysiskt. Har lärt mig massor men känner också att det är dags för landstingspraktik, och att rulla i mål och få börja JOBBA själv. Längtar.

Aja, tror jag skall vila en stund innan jag startar kvällens aktiviteter. Jo så får det bli.


suck

| Postat i: Allmänt
0
Fantastiskt solsken ute och vad får man själv göra? Jo sitta inne och plugga. Gud vad jag skall njuta av livet när denna tenta är över.

Gårdagens firande av Fredrik var trevligt och lugnt, blev hemgång runt 12 och skönt va ju det! Känner mig utvilad så nu är det bara dags att ta tag i böckerna!

Ha en fin dag alla ute i solskenet!

som en galning

| Postat i: Allmänt
0

Imorse gick jag på spinning. Och som jag spinnade. Nära maxpuls och svetten bara droppade runt omkring. Allt skit ut ur kroppen, all skit från veckan, bort bort bort.
Den här spinnade jag som allra galnast av:

Spinning är fantastiskt.

Idag har jag pluggat. Lunchat med Maria. Upptäckt att jag har en snygg granne.

Nu har jag gjort mig vacker, för nu skall jag iväg till Fredrik och fira att han numera är närmare 30 än 20.

På återseende.


SOVA

| Postat i: Allmänt
0
NU är det HELG. Imorgon får jag SOVA! Halleluja. Skall sätta mörka lakan framför alla mina fönster så det inte har en chans att bli ljust här inne klockan 5 imorgon bitti. Sova sova sova, yeheeei.

Tillbringat hela kvällen med sjuklingen Maria. Lagat mat och kollat på SATC. Mycket mysigt. Imorgon tänkte jag börja med träning, sen plugga plugga plugga. Och lite annat smått som jag planerat in utöver det. Men framförallt så skall jag sova! Och så skall jag må bra i helgen också har jag bestämt :)

Vad har ni bestämt er för? :)

Gonatt

whoopsie

| Postat i: Allmänt
0
Inte för att jag tror att jag kommer in. Men har hört att man skall testa om man verkligen vet vad man vill. Så ja, jag testar. Är ju inte helt oerfaren iaf.
Fick alltså just detta på mejlen från antagningen. Resten kan ni räkna ut själva.
-----------------------------

Tack för din anmälan!

Höstterminen 2010

Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. KAU-67694 - Specialistsjuksköterska med inriktning mot operationssjukvård 60hp Dagtid,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Karlstads universitet, Karlstad

2. KAU-67695 - Specialistsjuksköterska med inriktning mot operationssjukvård 60hp Dagtid,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Karlstads universitet, Örebro

3. KAU-67696 - Specialistsjuksköterska med inriktning mot operationssjukvård 60hp Dagtid,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Karlstads universitet, Linköping

4. KI-51012 - Specialistsjuksköterskeprogrammet - operationssjukvård 60hp Dagtid,
Distans, Trekvartsfart (75%), Utbildningsprogram,
Karolinska institutet, Huddinge

5. KAU-67700 - Specialistsjuksköterska med inriktning mot operationssjukvård 60hp Dagtid,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Karlstads universitet, Jönköping

----------------------------------------------------------------
Du har angett följande kompletterande uppgifter på din anmälan:

Jag har utländsk/internationell gymnasieutbildning. Ange land: ÅLAND

----------------

Återstår att se hur det går...

Natti natti

Fin musik

| Postat i: Allmänt
0


Fin musik såhär på kvällskvisten.

En dag praktik kvar denna vecka. Jag behöver sömn.

tillbaka i lågstadiet

| Postat i: Allmänt
0
För det första hade biståndsbedömaren skrivit "eleven sofia anslöt till planeringsmötet" idag vilket fick mig att känna mig som ett litet skolbarn igen. Fast nu insåg att jag kanske är ett litet skolbarn, för jag sitter och tittar på detta:
http://www.teacherondemand.se/video/281/divisionsuppstallningar.html

Jag repeterar för läkemedelsräkningen som är med i den nationella tentan nästa vecka. Vet inte om vi får ha miniräknare?

Skall iaf ut i solen en stund nu. Hejhej

tre snabba

| Postat i: Allmänt
0

tre positiva saker med tisdagen den 13/4 2010.

1. Jag presenterade uppsatsen på praktiken imorse. Fick en storm av beröm, en ssk sa t.o.m att det var det bästa arbetet en student presenterat än så länge.

2. SOLSKEN. Kräver ingen närmare förklaring.

3. Min currykyckling blev fantastiskt god ikväll.

Fokusera på det positiva. Man måste alltid komma ihåg det. Hur jobbigt det än kan vara.

Nu går jag och sover. Gonatt


sori

| Postat i: Allmänt
0

Det är tungt nu och jag är mest bara trött.
Måste försöka fokusera på att fixa sista delen av denna praktik och klara av nationella tentan nästa vecka.
Det kommer alltså bli lite mindre bloggande för min del. Men jag tror ni överlever!

Jag skall försöka uppdatera lite iaf :)

Ni kan väl berätta något roligt för mig under tiden?


2 månader

| Postat i: Allmänt
0

Förresten hörni, idag är det 11 april. Vet ni vad det innebär?
Det är exakt, och endast, 2 månader kvar till examen!! 2 månader, det känns helst sjukt!
Sofia, snart snart snart legitimerad sjuksköterska.
Visst låter det bra?
Måste väl strax börja öva på mitt telefonsvar inför sommaren också;

Avdelning 8, Sofia, sjuksköterska :)

IH!


talaa

| Postat i: Allmänt
0
Gårdagen var grymt trevlig! Var som sagt på grillfest hos Johannes, blev korv med bröd för min dell, ekonomin är ju inte den bästa. Men korv med bröd är ju gott också så :) Jag och Maria kollade sen snabbt läget på Harrys. Mathias Holmgren (tror jag han heter, ni vet han från fame factory) var där och sjöng, jösses vad gråhårig han blivit! Sen dansade jag och Maria en stund, men blev rätt snabbt hem för att sova. Var bland annat en riktigt skum snubbe som sprang efter mig, säkert 2 meter lång också, läskig!

Idag har det blivit lugnt för min del. Har pluggat en del och sen tillbringat kvällen hos Maria :) Godis och sex and the city, inte helt fel! Måste ta tag i morgondagens seminarium nu också, skoj. Inte. Imorgon måste jag ta vanliga tåget till Arvika klockan 06.42. Vänta i Arvika 1½ timme för att seminariet börjar 9, det håller på till 12 och då direkt skall jag gå till Vågen för hemsjukvård. Har alltså ett kvällspass på praktiken direkt efter seminariet. Beräknad ankomstid hemma: 22.00 på kvällen. Huh jag kommer vara sliten när jag skall stiga upp till 6 tisdagmorgon igen.

Har ni haft en bra helg?

pluggeliplugg

| Postat i: Allmänt
0

Nu har jag dukat upp min säng med ett par goda vänner genom åren:

x flera


Skall slänga in lite mer nachos i ugnen bara till lunch, sen är det bara att sätta igång! Wish me luck.


schpinning

| Postat i: Allmänt
0

Godmorgon!
Foten fixar inte dans idag så det blir nog ett spinningpass till för min del! Eller kanske bodypump? Hm.
Idag är det ivarjefall världens vårväder i Karlstad! Så någon gång under dagens plugg skall jag ta mig en paus och organisera en fika på en uteservering! punkt.
Men som sagt, först träning.

Ha en bra dag alla! :)


och så var det helg.

| Postat i: Allmänt
0
Och oo så skönt det skall bli! Även fast pluggböckerna kommer få uppta största delen av min tid.

Fick sluta tidigare på praktiken idag och har haft en mysig kväll för mig själv. 55 minuter spinning, vilket förövrigt resulterade i EN TILL sekundärstukning av min stackars fot. Jag förstår inte hur jag gjorde för att komma av cykeln i tisdags, för ikväll när jag skulle koppla ur skon så vred jag foten som man skall och jag trodde att jag skulle kollapsa av smärta. Slutade med att jag fick ta ur foten ur skon medans den fortfarande var fast i trampan. Skumt. Aja, men fortsatt smärta i min lilla fossing, när skall detta få ett slut? (Förmodligen när jag slutar pusha den och tar det lite lugnt istället?)

Efter spinningen vandrade jag hem och lagade mig nachos till middag. Och här framför datorn har jag suttit sedan dess :) Iofs har jag varit påväg i säng en gång runt halv tio, men insåg precis innan jag skulle släcka att jag nog hade lite kvar att kika på internet :) Lite bloggar och så!

Fredda kunde förövrigt inte komma idag, väldigt trist, men jag blev lite uppmuntrad av en mycket mycket trevlig inbjudan istället. Imorgon blir det årets första grillmysfest hos Johannes, nu är det VÅR PÅ RIKTIGT :D Men jag skall börja morgondagen med dans (om foten ok?) eller mer spinning. Vad skall ni göra? Är det vår i hela Sverige och Finland nu? på tala om finland:
Sofi, jag borstar nog hellre tänderna med hårbalsam än muskelliniment :P Hur kändes det i munnen?

Skall nog faktiskt ta mig i säng nu, kika lite på tv kanske.

Ha det gött mina vänner!

trött eller trött?

| Postat i: Allmänt
1

Okej, klockan är 21.50. Sofia skall borsta tänderna. På handfatet står tandkräm och hårbalsam bredvid varann. Gissa vad jag sätter på tandborsten? Ni får en gissning.

Rätt svar:

Tack gode gud att jag upptäckte det strax innan jag stoppa tandborsten i munnen.

Ja, är jag trött eller är jag trött?

Gonatt!


?

| Postat i: Allmänt
0
Alltså jag har suttit med bloggsidan framme nu ett tag, men kommer verkligen inte på något jag skall skriva. Inget vettigt iaf.
Jag är trött. Jag har haft bra praktik idag. Jag har tränat. Jag har umgåtts med vänner. Nu är jag ännu tröttare och skall gå och sova, vad tragiskt. Klockan är liksom 21.40. Vad har man för liv nu egentligen med praktiken? Sen som sagt, jag kan inte förtränga nationella tentan längre. Det är dags att börja studera.

Men i helgen händer en rolig sak iaf! Fick ett oväntat samtal från Fredda ikväll som planerar ett besök i Karlstad, yeeei :)

Nu mina vänner, tycker jag att ni skall berätta för mig vad för roligt som händer för er i helgen :)

Annars, gonatt!

skit

| Postat i: Allmänt
0

Foten vägrar ge med sig, jäkla skit vad ont jag har. Och det är en svårbegriplig smärta, kan varken säga exakt vart den kommer ifrån eller hur smärtan känns. Skit, bli bra nu foten lilla så jag kan börja springa lite på löpbandet igen! Är det inte konstigt att jag blir sugen på det nu? Det som jag vanligtvis hatar.

I varje fall, idag fick jag ju mig en ledig dag! 12 timmars sömn kallade jag den dagen. och så välbehövligt! Började dagen med en promenad längs älven som sedan slutade på SATS. Crosstrainer och skön stretch. Hem för frukost och iväg till universitetet för att låna en hög med böcker om palliativ vård. Skrev ihop måndagens seminarium. Läste klart min bok av Dan Brown. Fikade med Tingel. Paketerade ett paket och lagade matlådor. Iväg till Per för umgänge och film. Snabbt hem när jag inser hur mycket klockan är.

Jäklars, jag borde ligga och sova för länge sen! Upp 6 imorgon bitti igen, huhu. Jag kommer verkligen ALDRIG bli en morgonmänniska. Hur skall det gå i sommar då man börjar 06.45? Som tur var har man ju en del kvällspass också, halleluja.

Gonatt mina vänner!


bedömning

| Postat i: Allmänt
0

Idag på praktiken hade jag halvtidsbedömning. Det kändes bra, för jag hade en hel del "mycket god utvecklad förmåga" på olika områden och min handledare sa att hon gärna skulle se mig som sin arbetskamrat :) Beröm är alltid välkommet! Sen fanns det självklart bitar som jag skall träna mer på och utvecklas inom, men det var inga överaskningar. Man känner ju oftast sig själv bäst och man vet vilka områden där man är svagare :) Bara att kämpa på de sista veckorna!

Idag var det förövrigt vinter igen. Kallt ute, och i Edane hade något blivit fel med värmen inne på kontoret. Alla satt med jackor och skor på, och alla tog en kortare frukostfika (då förstår ni, DÅ ÄR DET ILLA!) för att komma iväg till vårdtagarna, det innebar ju att man iaf fick sitta i en uppvärmd bil :) Var iaf full rulle hela dagen och jag hann knappt till tåget, visade sig ändå att det var försenat och jag fick sitta vid Edane järnvägsstation och kika ut mot vattnet, jäkligt fin utsikt och ett otoligt lugn i den lilla byn. Om det inte låg så långt borta från civilisationen skulle jag mycket väl kunna tänka mig att ha ett hus där.

Efter hemkomst vände jag i princip i dörren för att springa till SATS, dags att testa foten på spinningcykeln! Kände av den ibland vid stående cykling men gick annars bra :) Dags igen att sätta igång med träningen ordentligt, förra veckan vara bara ett mindre bakslag. Dock är inte min fot riktigt bra alltså, svullnaden har spridit sig på mystiska vis och det gör ont, men som tur är överlever man sådana småsaker.

Aja, det är dags för mig att sova iaf! Min handledare är ledig imorgon, och min andra handledare tog semester och sitter på en solstol på Gran Canaria. Så imorgon fick jag vara ledig för att jobba på seminariet :D Halleluja! SOVMORGON!
Dock har jag fullt med planer, men det får ni veta mera om imorgon :)

Gonatt mina vänner.


en liten gest.

| Postat i: Allmänt
0
För 1 vecka sedan kom det upp lappar i huset om att de skulle dra bredband i alla lägenheter. De krävde att alla möbler skulle vara bortplockade ifall de fanns framför telefonjacket i rummet, och att de skulle kunna komma i princip vilken dag som helst. Shit tänkte jag med min vackra blåa fot. Framför mitt telefonjack står tv-bänken och min 42-tums plasma. Inte en chans i världen att jag skulle lyckas flytta på den. Iaf, jag satte upp en lapp på tvn och sa att de fick flytta på tvn själva. Och idag när jag kommer hem hittar jag detta:


Ser ni nere i det högra hörnet?
De snälla bredbandskillarna har snällt flyttat på tv och tv-bänk, ställt tillbaka allt där det skall vara och skrivit "klart" med ett litet hjärta bredvid på min lapp.
Det värmer i hjärtat, tänk vad en sån pytte pytte liten sak kan lysa upp min dag. Det behövdes! Just nu tillbringar jag lite för mycket tid med mig själv och tankarna. Ni vet, tåg fram och tillbaka, grubblande innan jag somnar. Alla tankar som snurrar. Vet att det är naturligt efter allt som hänt senaste månaderna, men jag tycker att jag borde komma fram till någonting nångång! Men det får väl ta sin tid antar jag!

Tack iaf till bredbandskillarna som förgyllde min dag :)

home sweet home

| Postat i: Allmänt
0

Efter 6½ timmar sittande på mitt arsle i buss är jag hemma! Det är mycket skönt, och det första jag gjorde var att sluka 2 stora glas med Loka päron, då känns livet fint. Vad skall jag göra den dagen då de tar Loka päron ur produktion? Hur skall jag överleva om jag flyttar från Sverige? Så många frågor. Finns Loka päron utanför Sverige?

Ytterst beroendeframkallande.

I varjefall. Efter julen köpte jag "Den förlorade symbolen" av Dan Brown. Den var lite småseg i starten och annat kom upp i livet. Jag tog upp läsandet nu under resan, och nu är den jävligt spännande. Har sträckläst sen jag satte mig på färjan idag. Det är 8½ timmes läsande i princip, ni kan tänka er vilken läs-huvudvärk jag har just nu.
Så för min del blir det lite tv-tittande just nu och så tidig sömn! Imorgon ringer väckarklockan 06.00 igen, dags för praktik. Jag kommer vara seeeg.

Har ni haft en bra påsk?


aj

| Postat i: Allmänt
0
Min fot vill inte bli bra alltså, jäkla skit. Får ha den lindad igen.
Rätt roligt igår, arken var lite småtrist men ja, överlag en bra kväll :)
Tillbringat kvällen nu hos Tica och Sandiz! Besök av Jonas och Linda också, och alla hundar, myspys :)

Resa tillbaka till Karlstad imorgon. Jobbigt, känns som jag inte riktigt hunnit med något denna hemresa. Men blir väl så när man väljer att jobba två av dagarna...

Aja, skall kika film nu med mina päron och Gunilla.

Vi hörs imorgon!

!

| Postat i: Allmänt
1
Time to party!

home sweet home.

| Postat i: Allmänt
0
Så är man hemma efter en lång resa och ett långt arbetspass! Fick sova ganska ordentligt iaf, förutom i början då jag hamnade mitt i en bunt av svettstinkande män. Men i Örebro fick jag mig en ny plats :) Självklart lite krångel i Stockholm också (den staden påminner mig gång på gång varför jag aldrig skall flytta dit, denna gång en dryg tjej i biljettluckan) men efter ett tag satt jag på bussen påväg mot båten!
Väl i hamn var det bara in i bilen, hem och dumpa sakerna och iväg mot DGH. Kopiöst lugn kväll, nästan så att man fick rulla tummerna. Och så bang halv 9 satte det igång. Självklart :P Men bra kväll överlag!

Skall sätta mig framför lite bloggar och sedan tvn en stund, är ju jobb imorgon bitti som gäller också :) Gonatt

nighty night

| Postat i: Allmänt
0

Jag klarade det inte, att hålla mig vaken tills bussen gick nu om en halvtimme :P Halv elva fick jag ge upp men det är alltid bra med lite extra sömn!
Skall vandra iväg mot busstationen nu här och ta den långa resan hem. Kudden är nerpackad!

Kommer vara på Åland klockan 13 imorgon, då blir jag hämtat och körd direkt till DGH för ett kvällspass, så nu gäller det att sova ordentligt på bussen :)

Tar inte dator med mig hem under helgen så kan bli ganska snåla uppdateringar, men skall försöka!

Annars: Glad Påsk! :)